top of page
Julia Eijer

Wie ben ik

Mijn naam is Julia R.V. Eijer, geboren en getogen in Zaanstad, vlak boven Amsterdam. Ik ben van kinds-af-aan model, en dat gaf mij de inspiratie en passie om door te gaan in de wereld van shoots, commercials, catwalk, TV & film. Ik ben er als ware mee opgegroeid, en heb de fijne kneepjes kunnen meekijken van tientallen visagisten en hairstylisten. Omdat ik zelf jarenlang voor de camera stond, en nog altijd sta, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat de visagie goed is gedaan. Het geeft je een boost zelfvertrouwen. Een slechte make-up en kapsel bederft al snel de gehele uitstraling van het model, dus ook van de foto. Ik beschik over een groot netwerk in de beauty, foto- & film branche. Dit maakt het mogelijk om ook grote evenementen te organiseren. Het kan mij niet gek genoeg zijn.

Voor elke opdracht neem ik de tijd om met de klant af te stemmen wat hem/haar wensen zijn. Voor mij is de klant de koning. Mijn prijzen zijn aantrekkelijk en betaalbaar. 

Opleiding

Na mijn MBO In- & Outdoorstyling, heb ik de allround opleiding voor International Make-up & Hair Artist met SFX grime gevolgd aan de Internationale Visagie-school te Amsterdam. Ik ben glansrijk geslaagd, en mag mij dan nu ook Internationaal VTCT gecertificeerd Make-up & Hair Artist met grime SFX noemen. Ik beheers vele specialisaties. Ook ben ik in het bezit van certificaten van grote make-up merken, zoals o.a. M.A.C. Cosmetics en L'Oréal. Mijn liefste specialisatie is vooral de natuurlijke make-up look, het shapen en een natuurlijke glans geven zonder een "teveel" aan make-up. Het zit er wel, maar je ziet het niet. De klant moet zich fijn voelen, en niet het idee hebben dat make-up uitloopt, of te zwaar aanvoelt. Daarom werk ik ook het meest met mineraal make-up, deze laat de huid ademen.

Sinds 2018 ben ik zelfstandig ondernemer. "By Juul'z" staat geregistreerd bij de KvK 74505890

Ervaring

Vele opdrachten gingen van start. Shoots, commercials (o.a. voor Jumbo, Nestlé, Rijksvoorlichtingsdienst, ABN Amro, e.a.) bij , films (w.o. Margriet, Malum, en een korte film van Rolf van Eijk, e.a.) 

Op mijn naam staat ook de 3- daagse campagneshoot van de IFAW, 8 modellen , 3 looks per dag. Ik deed hiervoor de volledige visagie. 

Ik was bij de International Fashion Weeks Amsterdam Hoofd van het volledige Visagie & Hair team. Ik stelde een backstage team samen van 58 mensen, en stuurde deze aan tijdens de shows. Iets waar ik met trots op terugkijk.

Ik heb al vele thema-shoots georganiseerd. Zowel professioneel als op TFP-(time for portfolio) basis. Ik regel dan modellen, fotografie, evt. een videograaf, zoek geschikte locaties, en verzorg zelf, of met behulp van een stylist, de kleding. Make-up en haar verzorg ik zelf, bij meerdere modellen regel ik vaak een extra hairstylist of grimeur. Verder de extraatjes als catering e.d. 

Ook persoonlijk heb ik al vele modellen en particuliere cliënten opgemaakt. Bruids make-up , SFX grime voor Halloweenfeestjes, film e.d., en  make-up looks voor gala, avond- of dag make-up, Festivals, enz. 

Studio of op locatie

Studio:

 

Ik beschik thuis over een make-up & foto studio met theaterverlichting. Tevens maak ik foto's. Ik heb alles in huis, zoals o.a. een een spiegelreflex-camera, statieven en een ringlamp. En dit alles doe ik ook met veel plezier. Ik hou echt heel veel van mijn vak. Werk snel, ondanks mijn perfectionisme. 

Professionele begeleiding vanaf het moodboard, via facecharts tot een succesvol eindproduct.

Helaas gooide Covid'19 roet in het eten. Voor mij met een contactberoep, werd het werk volledig stilgezet. In die tussentijd heb ik mij online extra verdiept in de diverse nieuwe technieken, en producten, want make-up veranderd mee met de mode om ons heen. Dus ik blijf mijzelf ook ten volle ontwikkelen. Sinds de uitbraak werk ik met een Covid-protocol. Alles wordt gereinigd met Ketanus 96%. 

Op locatie:

Ik ben in het bezit van een theater-koffer op poten met theater-lampen, zodat ik ook op (buiten-)locatie over een goede werkplaats beschik. Ik ben in het bezit van een auto, en bereken €0.35 per km. Vanaf Wormerveer N-H.

bottom of page