top of page
thumbnail_IMG-20211115-WA0004.jpg

Kleuranalyse

Kleuranalyse 

Voor veel mensen is het soms moeilijk de juiste kleuren te gebruiken in de make-up of styling. Als visagiste leer je te werken met de juiste kleuren. Je kent ze wel, op internet staan de standaard tips. Geen groene oogschaduw bij groene ogen, een vierkant gezicht dus hoge blush enz. Maar zij deze tips wel altijd van toepassing?

 

Elk persoon is uniek. Mijn motto is dan ook, "Breng je innerlijke schoonheid naar het hoogste niveau".  We kijken eerst naar de huid. Is deze warm of koel, heb je een roze of gele ondertoon. Ook de oog- en (natuurlijke) haar-kleur zijn erg belangrijk. Bij een lichte huid met blauwe ogen denk je als snel aan een koel persoon, dus winter ... Maar dit gaat niet altijd op. 

Kleuranalyse kun je verdelen in 4-seizoenen. Winter, lente, zomer en herfst. De seizoenen geven al aan welke kleuren hun bevatten. Winter is duidelijk koel met blauwtinten, bij herfst denk je al snel aan warme kleuren als oranje en bruine tinten. Maar ook dat is moeilijk te bepalen. Want sommige mensen hebben groene aders, de andere blauw, of toch die rozige huid, een neutrale ondertoon? En wat als je je haar hebt gekleurd, een donkere huid hebt, of grijs haar hebt? Door de seizoenen weer te verdelen in zg. chromo's (heldere en zachte tinten), kom je daar achter. Want je kunt ook een mix zijn van twee seizoenen, bijv. Winter-lente type e.a.. Maar door middel van testjes komen we daar al snel achter. 

 

Wat is je kleurtype?

Waarom is het belangrijk om je kleurtype te kennen? Het is zo handig om te weten welke kleuren jou goed staan, omdat het er je nog beter doet uitzien én het bespaart je een hele hoop geld. Je make-up en kleding kun je nu beter kiezen, en je hebt veel minder miskopen, tenslotte weet je precies welke kleuren je wel en niet staan! 

 

Ga je deze test doen, en ontdekken welke kleuren mooi bij jou staan? Dan mag je geen spatje make-up dragen! 

 

Maar wees gerust, daarna krijgt je een mooie make-up en ga je op de foto! Om deze kleuranalyse compleet te maken geef ik je een kleurkaart mee, zodat je altijd de juiste kleuren uitzoekt. Daarnaast bepalen we meteen ook welke gezichtsvorm je hebt, geef ik make-up tips, en bepaal ik of je juist felle of lichte kleuren moet dragen en welke metalen je het beste staan. 

 

Voor prijzen zie het kopje Tarieven in het Menu

bottom of page